U bent hier

ETU Europese kampioenschappen middle distance

Deze keer, 5 weken na full distance Poznan en 2 weken na Belgisch kampioenschappen middle distance in Eupen, de auto genomen voor ritje Oostenrijk, Walchsee.

Het is een wedstrijd geoganiseerd in het Challenge circuit, en deze keer was het echt top van begin tot einde.

Donderdag namiddag aangekomen en na uitpakken even de benen strekken op loopparcours van 5,3km(4 ronden), aangenaam verrast, het was reeds geheel gemarkeerd, top.

Vrijdag dan 1 rondje op fietsparcours gereden, mooie (soms redelijk smalle) wegen op en af, zoals ik het graag heb, met 1 technische afdaling van 700m met 4 haarspeldbochten aan 12 pct, de rest van de afdalingen waren snel.

Zaterdag morgen werd het meer vrijgegeven voor zwemtraining op parcours tussen 7h30 en 8h30, (er wordt daar aan waterski gedaan, vandaar) en daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt, om het water even "te voelen", naar mijn gevoel was het water eerder warm dus training zonder wetsuit gedaan, later bleek de temperatuur 21,4° te zijn, dus wetsuit toegelaten.

Wedstrijddag: De start van agegroupers vanaf 9h15, het was ook daar voor het eerst een rolling swimmstart (hebben ze eindelijk iets begrepen na de 30!!! doden tijdens zwemmen de laatste 8 jaar in de USA alleen), echt top zo'n start, geen stress geen gedrang en geen gestamp in water, je kan je direkt concentreren op zwemmen en dat is fijn, na 31 minuten uit het water, dat was een goede zwemtijd, begin eindelijk wat goede zwemsensatie te krijgen.

na een goede T1 op de fiets en de eerste 4 km gingen licht bergaf, daar ging de hoogopgelopen harstlag snel omlaag, top, daarna dus op en af en na 30km de langere klim, die ik goed verteerde, en voor dat ik het wist was de eerste ronde al voorbij, oei dat ging best wel snel, de 2e ronde kende ik het parcours nog beter, en in een bepaalde afdaling aan 73km/u in de tri houding blijven zitten, top, ook hier ging de langere klim goed maar wel iets langzamer doordat er ook wat meer wind was (en daar tegen), na 2h38 was ik alweer in T2, dat had ik nooit gedacht.

bij mijn inschrijving in de winter had ik voor mezelf uitgemaakt dat ik 4m45s/km(=1h40m) moest lopen om te winnen, en daar heb ik ook naar toe gewerkt, met helaas een aanslepende kuitblessure die reeds weken voor Poznan begon, kon ik dat dus vergeten, heb het toch geprobeerd, de eerste ronde haalde ik inderdaad de 4m45s/km, maar met een harstslag zwaar over de schreef wist ik dat dat niet kon, en in deze sport is er dan ook geen mirakel, je gaat zoals je getraind hebt.Uitendelijk kwam ik uit op 1h48m voor een echte 1/2 marathon (meestal zijn ze 500m a 1,5km te kort), en kwam precies.....die 8 minuten te kort om te winnen, uiteindelijk een mooie 4e plaats, en daar ben ik best tevreden mee, bravo aan de top 3 die net binnende 5 uur bleven, ik finishte in 5h04min, een toptijd als je weet dat fietsparcours 1158m hoogteverschil had, en ook loopparcours kleine heuveltjes had.