U bent hier

Championship Challenge

Zondag 2 juni stond mijn 2e WK op het programma, dit keer de have afstand.

Het slechte weer,veel regen en koud,zorgde ervoor de het zwemmen een problematisch iets zou worden,een hevige stromende Donau rivier, en steenkoud ,maar een goede 10° 2 dagen voor de wedstrijd.

Gelukkig sloeg het weer vanaf vrijdag geheel om, werd het zelfs warm tot bijna 30°,en de stroming was minder en 1 uur voor de wedstrijd kregen we de mededling dat er toch over de volledige afstand zou worden gezwommen bij 14,2°.

Wave starts per AG,met een maximum van 200,en 10 minuten tussen de waves,en van eerst de "langzaamste" F40+ naar de "snelste" AG,en dat bleek in de wedstrijd goed te werken ivm drafting die hier 20m!! bedroeg,werkte perfect.(op een biljart vlak fiets parcours).

Start om 9h50 voor mij, eerste deel zwem was tegen de stroming in, dus zoveel mogelijk langs de kant blijven(daar is de minste stroming)en terug zo ver mogelijk de rivier in om maximaal te profiteren van de "mee" stroming,beetje fris de eerste 100m maar daarna was het "koude" water wel ok,de laatste 50m was weer even terug tegen de stroom in naar de finish,oei dat moest je dus wel weer even flink kracht zetten.

Uit het water na zo'n 37min dat viel gezien de stroming niet echt tegen,dijk op en weer af(brede trappen,brrrr) en dan een heel eind naar T1.

Op naar de 90km vlakke wegen,de enige "hobbel" was de brug over de Donau,heen en terug,wind was er weining,dus ook dat speelde geen bepalende rol,hier is dus zaak goed indelen, je overdoen is zeer vlug gebeurd op zo'n parcours, ging eigenlijk heel goed,vrij gelijkmatig tempo,vrij simpel om te eten en drinken op zo'n parcours, dus ook dat ging geheel zoals gepland, na 80km ging het toch iets minder (wat meer tegenwind ook) je hebt natuurlijke konstante spanning op de benen,geen meter recuperatie,dus niet zo abnormaal, binnen na 2h30= exact 36km/h dat is best wel ok voor 65+(ook al was ik deze keer niet de snelste fietser).

Was 2e na fietsen met ongeveer 3 minuten achterstand, kreeg ik mee van een supporter,dat moet kunnen,want mijn concurrent is niet zo'n goede loper,plan was 1h48 te lopen,en de eerste 9km liep ik ook op dat schema.

en toen.....ging het licht uit,de volgende 12k was meer strompelen dan lopen,en dan is dat een heel eind,vooral ook omdat dit zeker niet mijn favoriete loopparcours was, met 3 verschillende soorten ondergronden, asfalt, zand en gras(hoog),die laatste 2 op de paardenrenbanen, leuk voor paarden, iets minder voor mensen.

bij elke ronde (3 in totaal) kregen we een bandje, ik dacht per ronde een kleur, en mijn laatste bandje was een roze, en in de laatste ronde liepen er er nog 2 in mijn AG me voorbij met zo'n kleur bandje, dus was ik er van overtuigd dat ik 4e zou zijn geworden,wat langer dan gewoonlijk blijven "plakken" met vele andere Belgische finishers, en zou was ik pas tegen 18h weer thuis(30 min rijden met de auto) en tot mijn verbazing zag ik bericht van Jeroen dat ik 2e was geworden,even nagechekt,bleek te kloppen,die 2 AG hadden blijkbaar ronde achterstand en kleur bandje speelde geen rol,wel aantal,dus vlug douchen en weer terug naar ceremonie die begon om...19h30.

Met mijn 2e plaats ben ik direct ook geplaatst voor volgend jaar, nog even over nadenken.

Nu fysiek en mentaal een beetje op, tijd voor wat rust en wat herbronnen,begin juli weer opbouw naar volgende uitdaging EK ETU lange afstand (Ironman afstand deze keer) IN Almere, Nederland 14 september.