U bent hier

BK sprint Gullegem

12 juni 2016, BK sprint, format drafting, dit was dus iets nieuws voor mij, nog nooit meegedaan aan een wedstrijd waar drafting is toegestaan.

de dagen ervoor mijn kop gebroken over de vraag, welke taktiek toe te passen, antwoord: de wedstrijd zal het bepalen, en zo gebeurde het ook.

met al dat (vooral) jong geweld, had ik snel begrepen dat ik met mijn beperkte zwemsnelheid( en dat nog steeds wegens ongeval vorig jaar)niet moest hopen op een peleton tijdens het fietsen, en zo was het dus ook.

na een goede 12min uit het water (750m zwemmen) een eerder matige T1, en ik vertrok op mijn (gewone) fiets, geheel alleen, na een minuut of 4 werd ik ingehaald door een veel jonger iemand, en ik besloot met een klein sprintje in zijn wiel te blijven, we haalden al snel nog iemand in en met 3 bleven we een hele tijd samen, easy fietsen was dat, ipv hartslag 144(toen ik alleen reed, naar harstlag 115), ik deed weinig kopwerk, was tenslotte veruit de oudste, wat een goed excuus was. De bedoeling was dan wel een snelle T2 en dan 5.4km vlammen tijdens lopen wat me aardig lukte met een 4m11s/km/m gemiddeld.

uiteindelijk kwan ik ruim als 1e in mijn cat. over de finish en dus Belgisch Kampioen sprint,mijn eerste officiele titel ooit.

met dank aan mijn dochter Laura, en Jeroen, Ellen en Liv(met haar eeuwige glimlach), voor de aanmoedigingen.