U bent hier

BK middle distance Eupen

Het Belgisch kampioenschap middle distance werd dit jaar op 7 augustus in Eupen georganiseerd, dit leek mij een leuke kans om 2x kampioen te worden ook al wist ik dat hier de concurrentie groot ging zijn(de 3e van dit kampioenschap had mij in 2014 met maar liefst 9min verslagen op 1/2 in Luxemburg), en het was maar 2 weken naar de full ETU in Poznan.

Ik voelde me echter goed gerecupereerd, en ging met volle moed het parcours verkennen enkele dagen ervoor, had er al een en ander over gehoord natuurlijk, van heel gevaarlijk tot leuk, in princiepe is een zwaar parcours in mijn voordeel, maar hier waren de wegen zo smal en slecht, dat ik hier wel even mijn twijfels over had, ook het offroad lopen (had verkeerde parcours verkend) viel niet echt in mijn voordeel uit met mijn zwakke enkels.

Uit ervaring weet ik dat het tijdens de wedstrijd meestal beter is dan tijdens de verkenning, en inderdaad tijdens de wedstrijd vielen de (te) smalle wegen mee, vooral omdat ik snel helemaal alleen reed.

De wedstrijd: wekker om 6h15 want wedstrijdstart pas om 10h, ontbijten alles gereed maken en op weg naar Eupen(15min rijden van waar ik een luxe verblijf had bij Nicole thuis, top!!)

Fiets in T1 zone gezet(oei wat een modder daar) en loopschoen in T2 (600m verderop), wetsuit (verplicht) aangedaan en om 9h50 water in voor opwarming, was een lekker fris en schoon water in de barrage van Eupen, top voor het zwemmen dus.

om 10h het startschot en allemaal tegelijk (brr haat die massa starts, best wel gevaarlijk) weg, probeer zo vlug mogelijk goede voeten te vinden maar dit was een pak moeilijker dan tijdens ETU in Poznan.

toch best wel aardig gezwommen en na 32min uit het water, stijl berg op naar T1, zo vlug mogelijk proberen te wisselen (heb altijd wat problemen met evenwicht als ik wetsuit moed uittrekken)en na 3m30 op weg met de fiets.

In het begin was het wel een beetje dringen maar dat ging al vlug beter, en kon mijn ritme snel vinden, wel voorzichtig in de afdalingen, liever wat meer remmen dat het decor in te vliegen(zoals enkelen deden), de tijd en km ging vlug voorbij, en ik kon me redelijk goed bevoorraden op die slechte wegen en na 2h41(88km) was ik al in T2, iets vlugger dan verwacht, hier had ik een snelle T2 voor mijn doen 2m30s, en vlug op weg naar 3x7km, verrassing want waar ik rechtdoor offroad had verkend, gingen we links af het bos in, bergaf oei dat deed even pijn, na 3km was er dan de lange klim, die viel me wel mee, daarna weer beraf en op einde nog 200m bergop richting 2 en 3e ronde.Met 1h44 had ik een redelijk goede halve marathon gelopen, maar na de finish in 5h05m was ik niet zeker dat ik gewonnen zou hebben, was wel redelijk k.o. en vroeg aan Nicole om te vragen naar mijn uitslag.

het was dus de 1e plaats maar oei dit was echt heel nipt, ik kende de 2e helemaal niet en wist ook niet dat hij zo vlak achter me zat.Als je de 3 tijden bijeen telt dat was ik...5sec sneller, en heb de wedstrijd dus gewonnen met 2x30s vlugger te wisselen!! alles is belangrijkj in zo'n wedstrijd.