U bent hier

Weltradsportwoche Oostenrijk: 6e rit : 2e plaats

Zo’n “bergsprint” dat is toch niet goed voor den tikker zelle. Een koers over slechts 4,5 km, maar starten beneden en aankomst 200m hoger ! En het was dan nog geen gelijkmatige klim, wat het nog een stuk lastiger maakt. En het feit dat we gelijk met de 40+’ers starten, was een garantie op een zeer snelle wedstrijd. Ik had me dan ook helemaal vooraan geplaatst aan de start. Doel was vooral om geen tijd meer te verliezen tegen Neff.

Van beide de start gingen 2 40’ers in de aanval. Ik zat direct in hun wiel, maar wist dat ik zou moeten oppassen om me niet op te blazen ! Dus liet ik even verder een gaatje vallen en liet de twee wegrijden. Neff nam direct over en begon tempo te maken. Ik plantte me in zijn wiel, met de volle overtuiging om hem zeker niet te laten wegrijden.

Met nog 1 km te gaan kwamen we zelfs terug in het spoor van de twee leiders. Met 7 waren we nog, waarvan de Top 4 uit onze reeks. De laatste 500m waren de lastigste. 12% omhoog ! Marina en Roth lieten los. Weer bleef ik alleen met Neff nog over. Maar het tempo lag enorm hoog door de 40’ers. Van sprinten was er zeker geen spraken meer. Ik hield het wiel van Neff vast en in dezelfde tijd kwamen we over de streep. Opdracht volbracht ! En nu 10 minuten uithijgen !!

Morgen de afsluitende tijdrit over 17,5 km. 1’03” is mijn bonus. Is dat genoeg ? Ik hoop van wel natuurlijk. Vorig jaar win Bernhard de tijdrit en zette me op anderhalve minuut. Maar toen reed ik nog met mijn gewone fiets met opzetstuur én was de vorm niet zo denderend.  Voor de ronde ging ik ervan uit dat ik mogelijk 2” per kilometer kon verliezen. Nu heb ik een reserve van meer dan 3,5 seconde per kilometer.

We kunnen rekenen zoveel we willen. Morgen zien we wel waar we uitkomen !

Uitslag 6e rit: 1. Bernard Neff (AUT); 2. Frank Suys (BEL) z.t.; 3. Mario Marina (AUT) op 12”; 4. René Roth (SUI) op 21”; 5Henry Thiel (GER) op 1’13

Stand: 1. Frank Suys (BEL); 2. Bernhard Neff (AUT) op 1’03; 3. Rene Roth (SUI) op 4’27; 4. Marco Marina (AUT) op 5’27; 5. Henry Thiel (GER) op 7’50

Renners op deze foto 
Renners op deze foto