U bent hier

9 juli 2017: Kruiseke (LWU): 11e overwinning

Al drie weken zonder overwinning ! Niet dat ik slecht reed, integendeel: 4x tweede en een weekendje verlof genomen, dat zijn geen slechte resultaten. Maarja, enkel winnen telt hé ;-)

In Kruiseke had ik vorig jaar twee dagen na mekaar gewonnen. Tweemaal een hele koers voorop gereden met Benny Vanholsbeke. Deze was er vandaag niet bij, maar dat betekende wel dat ik de favoriet was en ze me natuurlijk goed in het oog gingen houden. En het was niet simpel koersen. Zwaar parcours, maar vooral een drukkende warmte. Ik had een sterk gevoel, maar telkens ik bergop aanging kon ik niet volledig doortrekken, waardoor telkens minstens enkele renners in mijn wiel zaten, en ook de anderen steeds terugkwamen. Dan maar alles op de spurt. Maar met een nog redelijk grote groep op een smalle aankomststrook was dat wel niet zonder risico. En inderdaad, op 300m van de aankomst zat ik volledig ingesloten. Gelukkig vond ik nog net op tijd een klein gaatje om daar te glippen, om dan de hellende laatste 200m met een groot verzet door te stoempen. Patrick Decaestecker kwam nog aandringen zodat ik tot op de streep moest doorgaan, maar het lukte. Nummer 11 is een feit.

Om nog wat bij te trainen besloot ik daarna nog mee te rijden met de jongere c-reeks. Een half koerke zou voldoen. Nee dus, het ging goed, dus reed ik de volledige koers uit. Om daar nog naar een 8e plaats te spurten :-)

Vorig jaar werd hier de 10e overwinningen van het seizoen behaald, nu de 11e. We zitten op schema :-)

Reeks D:

1. Frank SUYS, 2. Patrick Decaestecker, 3. Patrick Luyssen, 4. Patrick Watteny, 5. Marc Cogge, 6. Bruno Cauwelier, 7. Geert Smet, 8. Ruddy Stockman, 9. Danny Boussauw, 10. Louis Keymolen, 11. Edward Janssens, 12. David Broadbent (GBr) (DV), 13. Marino Cneut (DV), 14. Nigel Carpenter (GBr) DV), 15. Franky Holvoet, 16. Christ Christiaens, 17. Eugène De Roeck, 18. Herman Van Den Borre.

Reeks C:

1. Peter DE SMET, 2. Gianluca Cappello (GBr) (DV), 3. John Watson (GBr) (DV), 4. Rich Edwards (GBr) (DV), 5. Luc Van Clapdorp, 6. Jason Edwards (GBr) (DV), 7. Philippe Devleeschauwer, 8. Frank Suys, 9. Patrick Moens, 10. Patrick Decaestecker, 11. Fabien Hanssens, 12. Mario Lammens, 13. Geert Smet, 14. Jona Brutin (DV), 15. Philippe De Smet, 16. Mark De Ben (DV), 17. Geert Bultynck, 18. Luc Joos, 19. Siegfried Vanoverberghe (DV).

Renners op deze foto 
Renners op deze foto 
Renners op deze foto 
Renners op deze foto