U bent hier

4 juni 2017: Anderlues (EDH) : 9e overwinning

Deze is er eentje om in te kaderen ! Durf gerust zeggen dat dit één van mijn mooiste overwinningen ooit is. Van de eerste tot de laatste meter alleen op kop, en allemaal op voorhand uitgestippeld !

Ik had het parcours verkend en wist dat ik vandaag een stunt kon realiseren. Een dag na een tijdrit weet ik, uit ervaring, dat de benen zeer goed zijn. En dat waren ze ook vandaag. En dan op een parcours met veel op en af, dat was spek naar mijn bek. Van bij de start ging het 300m bergop. Als ik nu eens hier wegspring en ze reageren niet direct, dan heb ik boven al 15". Dat was mijn plan. Ik sprintte de helling vóór de wedstrijd al 3 keer op, gewoon om het goede verzet te kiezen.

We stonden aan de start. Ik helemaal vooraan dus. En toen ik omkeek zag ik de grootste concurrenten achteraan staan. Super :-). Het startschot werd gegeven. Ik nam nog rustig de tijd om in mijn klikkers te gaan en dan ... Bam !!! een sprint tot boven. En wat ik hoopte gebeurde. Er kwam niet direrct reactie. Een tweede tijdrit in evenveel dagen werd ingezet :-). En het ging hard ! No way dat ze zouden terugkomen !

Na drie ronden had ik zelfs de jongere C-reeks te pakken die anderhalve minuut voor ons was vertrokken. Dat was het punt om even op adem te komen. Maar ik moest er ook voor zorgen dat het hier niet stilviel. En dat betekende dat ik telkens dit gebeurde, naar de kop ging en het tempo opdreef.

Zo werd de rest van de wedstrijd afgehaspeld en kon ik na 60km triomferen aan de streep. Achter mij kwamen Paridaens en ... binnen, op een kleine 3 minuten. De rest heb ik niet meer gezien. Zalig zo'n wedstrijd. Mooie woorden achteraf van maatje Gino Knockaert. " Je was een sprinter, leerde tijdrijden en kan nu zelfs klimmen !" Laat nu net dat het doel zijn dat ik de laatste jaren voor gewerkt heb !

Uitslag: 1. Suys Frank; 2. Ronny Paridaens; 3. Patrick Buki; 4. Eddy Beirnaert; 5. Michel Willems; 6. Joost Pieters; 7. Edwig Catteeuw; 8. Rene Moerman; 9. Math Stoffels; 10. Marc Persyn

Renners op deze foto 
Renners op deze foto 
Renners op deze foto 
Renners op deze foto 
Renners op deze foto