U bent hier

30 april 2017: Zingem (LWU): 4e overwinning

De LWU-koersen zijn qua niveau sterk aan het steigen. Meerdere toppers hebben deze wedstrijden ontdekt, en het feit dat er geen prijzengeld is, is allang geen breekpunt meer. Jacobs, Vanholsbeke en ikzelf, daartussen zou het gaan vandaag, dat was al van voor de start duidelijk. En Benny wou er meteen invliegen. Een halve ronde sleurde hij op kop, met als resultaat dat we nog met 5 overbleven. De verwachtte drie plus Stockman en Smet. En vanaf dan was het gewoon rustig ronddraaien.Niemad die aanviel, goed wetende dat wegrijden zo goed als onmogelijk was ik dit gezelschap.

Sprinten dan maar. Op een lastige aankomst, kasseitjes, licht bergop, met nog een knikje op 50m voor de streep. Benny zette van ver aan. Ik zat direct in het wiel en wist dat ik vóór de knik naar de kop moest gaan, wilde ik Jacobs kunnen afhouden. En dat deed ik. Net voor de knik was ik Benny voorbij, maar zag Patrick plots snel naderen. Zij aan zij gingen we naar de streep. Beide staken we de handen omhoog. Beide zeker van onze zaak (of toch niet). De film werd er bijgehaald, maar de délégées stelden me al vrij gerust door te zeggen dat ze mij allen als eerste over de streep hadden zien komen. En de beelden gaven hen gelijk, al was het verschil wel héél weinig :-)

Uitslag, Cat. D:

1. Frank Suys; 2. Patrick Jacobs; 3. Benny Vanholsbeke; 4. Rudy Stockman; 5. Geert Smet; 6. Gino Knockaert; 7. Marc Cogge; 8. Patrick Van Den Broeke; 9. Edward Janssens; 10. Kenny Van De Velde.

 

Renners op deze foto 
Renners op deze foto