U bent hier

27 mei 2017: Ettelgem (LWU): 7e overwinning

Vandaag nog eens een wedstrijd gereden bij de LWU. En dan ben ik de favoriet natuurlijk, vooral als Benny Vanholsbeke er niet is. Ik besloot het vandaag rustig aan te doen en even af te wachten hoe de wedstrijd zou verlopen. En deze bleef vrij gesloten. Tot halfkoers waren er bijna geen ontsnappingen te melden. En toen reden plots 2 renners weg. Ruddy Stockman kende ik. Kan een stukje hardrijden. De tweede was me onbekend. Bleek achteraf een Zweed te zijn. Ik probeerde in het peloton het tempo erin te houden om het verschil klein te houden. Maar de twee liepen verder uit. En toen ze bij de voor ons gestartte groep aansloten, werd het pas echt gevaarlijk. Op de viaduct sprong ik er achteraan, maar direct zat het hele peloton in mijn wiel. Als ik nu zou inhouden waren de vogels gaan vliegen. Ik bleef dus maar hard doorgaan. En toen we in het stuk tegenwind kwam, zag ik plots dat er een gaatje achter mij was gevallen. Dit was mijn kans. Ik trok verder door en slaagde erin in een mum van tijd naar de groep met onze twee leiders te rijden. We waren al in de voorlaatste ronde, dus besloot ik even achteraan die groep te blijven hangen. Zo kon ik het peloton in't oog houden én de twee anderen wisten op dat moment niet dat ik was aangesloten :-) . Halfweg de laatste ronde schoof ik naar voor. Om in alle eerlijkheid mijn concurrenten te tonern dat ik er was.

Met een vrij grote groep van drie categorieën samen gingen we op de spurt af. In mijn reeks had ik geen probleem, maar ik wou eerst over de streep komen en daar had ik toch wat meer concurrentie dan verwacht van een "oudere" Engelsman. Bleek ene Geoff Wiles te zijn, meervoudig (en huidig) wereldkampioen op de wielerbaan, vooral in de sprintnummers. Gelukkig kon ik hem met een goeie lengte af te houden.

Uitslag, reeks D:

1. Frank Suys; 2. Hakan Persson (ZWE); 3. Ruddy Stockman; 4. Bruno Cauwelier; 5. Patrick Decaestecker; 6. Patrick Watteny; 7. Luc Verlinde; 8. Patrick Luyssen; 9. Paul Hunninck; 10. Johan De Baets

 

Renners op deze foto 
Renners op deze foto