U bent hier

20 mei 2017: Handzame (LWU): 5e overwinning

Als je met Benny Vanholsbeke aan de start staat, dan weet je wat je te wachten staat. Een aanval van in de eerste meters. Iedereen weet dat, en toch is het zo moeilijk zijn wiel te houden.

Benny ging aan en iedereen reageerde. Ik wachtte even af in 5e, 6e positie. Maar toen ik zag dat niemand kon volgen, plaatste ik mijn tegenaanval. Ik reed er in één ruk naartoe en ook met mij ging niemand mee. En weg waren we :-) . Zeker niet de eerste keer en hopelijk ook niet de laatste.

Benny is de beste hardrijder van ons twee. Ik de betere sprinter. En dan moet je een keuze maken. Je kan hem telkens proberen te volgen en dan iedere keer kloppen in de spurt. Maar dat zou niet lang duren. Dus beter wat samenrijden en verdelen waar nodig of mogelijk. Dat deden we vandaag alvast met de premies. Elk 3 premies van 10€. Dat kom je tegenwoordig niet veel meer tegen.

In de sprint probeerde Benny me nog even te verrassen door in de laatste bocht keihard door te gaan, maar ik had dat maneuver verwacht en zat direct op zijn wiel. Om er dan gemakkelijk over te gaan.

Dat is zo'n koers waar je zou moeten kunnen afspreken dat je beide een halve overwinning kan krijgen.

Uitslag:

1. Frank Suys; 2. Benny Vanholsbeke; 3. Patrick Decaestecker; 4. Patrick Luyssen; 5. Marc Cogge; 6. Bruno Cauwelier; 7. Geert Smet; 8. Johan De Baerts; 9. Ruddy Stockman; 10. Danny Boussauw

Renners op deze foto 
Renners op deze foto 
Renners op deze foto